wefood-glutensiz-cig-karabugday-unu-35-029d2a.jpg
wefood-glutensiz-cig-karabugday-unu-35-029d2a.jpg
wefood-glutensiz-cig-karabugday-unu-35-2f0981.jpg
wefood-glutensiz-cig-karabugday-unu-35-34-0c4.jpg

Wefood Glutensiz Çiğ Karabuğday Unu 350 Gr (8681749104536)

Marka : Wefood
Fiyat : ₺102,03(KDV Dahil)

Wefood Şeker İlavesiz Katkı ve Koruyucu İçermeyen Glutensiz Çiğ Karabuğday Unu 350 Gr

Karabuğday Unu Nedir?

Karabuğday unu, kuzukulağıgiller familyasına ait greçka bitkisinin tohumlarından elde edilen bir un çeşidini oluşturuyor. Adı karabuğday olmasına rağmen bu bitki türü, aslında bir tahıl türü olmayıp psödo (yalancı) tahıl sınıfına giriyor. Bu sayede de gluten içermiyor. Asya’da yüzyıllardır tüketilen bir besin olan karabuğday unu; geniş kullanım alanları ve faydaları gereği Rusya, Avrupa ülkeleri ve Amerika’nın kuzeyinde de yetiştiriliyor. Karamel rengi bir görünüme sahip olan ürün, fıstık ve nohut benzeri özgün tadıyla oldukça lezzetli bir tüketim sağlıyor.

Wefood Glutensiz Çiğ Karabuğday Unu Nasıl Yapılır?

Rusya’nın yüksek kaliteli karabuğday tohumlarından üretilen Wefood Glutensiz Çiğ Karabuğday Unu, besin değerini koruyacak şekilde çiğ olarak tüketime sunuluyor. Bitki olgunlaştıktan sonra toplanan tohumlar, ısıl işlem vb. uygulamalar olmaksızın değirmenlerde öğütülüyor. Tarladan paketlemeye dek tüm üretim süreci, çapraz bulaşma riskinin önlenmesi için sadece glutensiz ürünlerin işlem gördüğü hatlarda yürütülüyor. Son adımda ise ürünler, hiçbir koruyucu ve katkı maddesi ilave edilmeden, hijyenik ve güvenilir cam kavanozlarıyla buluşuyor.

Karabuğday Unu Faydaları ile Beslenmeye Nasıl Katkı Sağlar?

Karabuğdayın faydaları, ağırlıklı olarak güvenilir bir karbonhidrat, protein ve lif kaynağı olması üzerinden değerlendiriliyor. Ancak bunun yanı sıra bitki, mineral bakımından da oldukça verimli bir beslenme imkanı sunuyor. Doğru işlemlerle öğütüldüğünde tohumun mineral içeriği un formuyla da yüksek oranda korunuyor. Bu sayede karabuğday unu demir, fosfat, manganez, bakır ve magnezyum zengini bir un olma özelliği kazanıyor.

Yaklaşık yüzde 15’i proteinden oluşan karabuğday ununun, yüzde 10’undan fazlası ise sindirim dostu liflerden oluşuyor. Besin ayrıca yüksek karbonhidrat içeriğiyle, vücudun günlük ihtiyacını güçlü ve güvenilir bir şekilde karşılayabiliyor. Bunun yanı sıra karabuğday ununda eser miktarda yer alan doğal yağ bileşenleri de vücuda çok yönlü katkı sağlayarak dengeli bir tüketim sağlıyor.

Karabuğday Unu Ne İşe Yarar?

Lif ve faydalı karbonhidrat içeriğiyle uzun süre tokluk hissi sağlıyor.
Sindirim faaliyetlerinin normal düzeyde işleyişine katkı sağlıyor.
Rafine olmadığı için kan şekerindeki hızlı değişim olasılığını ortadan kaldırıyor.
Protein içeren yapısıyla kas kaybetmeden kilo kontrolüne yardımcı oluyor.
Vücudun günlük mineral ihtiyacının karşılanmasına katkıda bulunuyor.
Veganlar için ideal bir protein kaynağı olma özelliği taşıyor.
Glutensiz olduğu için çölyak hastaları ve gluten hassasiyeti olan kişilerce rahatlıkla tüketilebiliyor.

 

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR