Hayfene Doğal ve Katkısız Anason Tane 35 Gr
Tane Anason Nedir?
Anason, Temmuz ve Ağustos aylarında hasat edilen bir bitkidir. Maydanozgiller ailesinin bir üyesi olup yaprakları yuvarlak şekildedir. Rengi beyazdır. Anason kökleri ince yapılı, oldukça kısa bir iğ şeklindedir. Sapı yuvarlak ve 50-70 cm boyundadır; üst kısmı dallıdır. Çiçekler dalların uçlarında yer alır ve şemsiye şeklindedir. Fransız, Hint, Hispanik ve İskandinav mutfağında sevilerek kullanılan bir baharattır.
Tane Anasonun Faydaları Nelerdir?
-Anne sütü artırıcı bir etkiye sahip olduğu söylenir,
-Beyin yorgunluğu problemini giderici bir özelliğe sahiptir,
-Öksürük kesicidir,
-İshal kesici bir etkiye sahiptir,
-Midenin güçlenmesini yardımcı olur,
-Hazmı kolaylaştırır,
-Gaz sancısı yaşayan bireylere gaz söktürücü olarak tavsiye edilir.
Tane Anason Nasıl Kullanılır?
Türkiye’de en bilinen kullanımı rakıya kendine has aromasını vermesidir. Defne ve tarçın aromasını dengeler; rakı dışında uzo, anisette, pastis, pernod, ricard, anesone, ojen, aguardiente, arrak, kabib adı verilen alkollü içeceklere lezzet vermek için kullanılır. Deniz ürünlerine tat katmada kullanılır. Izgara balığın üzerine margarin, anason, limon ve taze soğandan pratik bir sos hazırlayıp farklı lezzetler yaratabilirsiniz. Hamur işlerinde kullanılırken ısıya maruz kalması ya da öğütülmesi, içerdiği özel kimyasalları açığa çıkararak, hamur işinin küflenmesini ve bozulmasını engeller. Anason pek çok bitkisel karışımı lezzetlendirmek için de kullanılır.